ΓΕΝΙΚΑ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω.

Κανόνες συμμετοχής  

 • Τόπος εκκίνησης:                                   ΑΥΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
 •  Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα:          5 ΜΑΙΟΥ 2019

 

 

 

 

 

Κανόνες συμμετοχής 27 χλμ

Ωρα εκκίνησης          10:00 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ :  Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 27 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 21χιλ. είναι σε μονοπάτια και 6χιλ. σε δασικούς δρόμους με λίγο άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 150μ έως 1740μ. Η διαδρομή είναι η ίδια με πέρυσι, απλώς έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις για την τελειοποίηση του μονοπατιού και προϋποθέτει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Θα πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στους κανονισμούς του αγώνα. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το ΒΟΥΝΟ.

 ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ : Έγκυροι θα θεωρούνται οι αθλητές που θα περάσουν από τους σταθμούς ελέγχου και θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 6.00 ωρών για τα 27 χλμ 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   ΑΓΩΝΑ Θα υπάρχει μια γενικής ανδρών και γυναικών καθώς και 4 κατηγορίες ανδρών ανάλογα με την ηλικία και 1 κατηγορία γυναικών .

Α1.  Αντρών 18-29 ετών 

Α2.  Αντρών 30-49 ετών

Α3.  Αντρών 50 και άνω  

 

Γ1.  Γυναικών γενική κατηγορία

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι για τα 27χλμ    15 Ευρώ  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κανόνες συμμετοχής 10 χλμ

Ωρα εκκίνησης       10:15

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 10χλμ:  Ο αγώνας των 10 χλμ ακολουθεί σε μεγάλο μέρος τον αγώνα των 27 χλμ Απο την θέση Καστανιές ακολουθεί τον δασικό δρόμο και επιστρέφει στην Π.Αυλή όπου συναντά το μονοπάτι της επιστροφής.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ:  Έγκυροι θα θεωρούνται οι αθλητές που θα περάσουν από τους σταθμούς ελέγχου και θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των  2.30 για τα 10 χλμ.

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΩΝ 10 ΧΛΜ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ  ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι  για τα  10χλμ   5 Ευρώ

 

 

 

  


 • ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:       
  Η σηματοδότηση έχει γίνει με πινακίδια κόκκινου και άσπρου χρώματος που μέσα αναγράφουν (04).Επίσης θα χρησιμοποιηθεί πορτοκαλί φωσφορούχο σπρέι, όπου είναι απαραίτητο, για την συνέχιση της σωστής κατεύθυνσης των αθλητών. Επιπλέον, θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

 

 • ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:     Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Αθλητής μικρότερος των 18 ετών μπορεί να λάβει μέρος μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του.    Ο κατάλογος των συμμετοχών κλείνει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που ορίζεται κάθε χρόνο με την αναγγελία της έναρξης των εγγραφών Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 300 αθλητές σε κάθε  αγώνα.

 

 • ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ:      Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό.

 

 • ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:      Εάν χρειαστεί λόγο κακών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν η να διακόψουν τον αγώνα, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών

 

 • ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:    Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό.

 

 • ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:      Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντας τους με  ενδιάμεσα σημεία ΣΤΕΚ σε διάφορα σημεία της διαδρομής .

 

 • ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:       Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

 

 •  ΕΠΑΘΛΑ:     Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν . 

 

 • ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:    Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων.

 

 •  ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:    Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 6 ΜΑΙΟΥ 2018 , 08:30 - 09:30 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης. Πιθανή παράδοση αριθμών και την προηγούμενη ημέρα στα γραφεία του συλλόγου σε ώρα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα στους αθλητές.

 

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:     Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

 

 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:      Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Παρόλα αυτά θα υπάρχουν διασώστες που θα υποστηρίζουν τον αγώνα.

   

 • ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ:     Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:     http://paggaiotrailrun.sxokavalas.gr/register

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:    Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι για τα 27χλμ 15 Ευρώ  ενώ για τα  10χλμ 5 Ευρώ και θα μπορούν να πληρώνουν τη συμμετοχή τους στην

Τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 

Αριθμός Λογαριασμού: 5246086784791

IBAN: GR3601722460005246086784791

 

Δικαιούχος: Σύλλογος Χιονοδρομίας-Ορειβασίας Καβάλας

Στην κατάθεση να αναγράφεται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.

Τα έξοδα κατάθεσης από τράπεζα εκτός Πειραιώς βαρύνουν τον καταθέτη.

Η προμήθεια εμβάσματος θα βαρύνει τον καταθέτη.

Το αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει να προσκομιστεί στη γραμματεία των αγώνων.

Στην τιμή περιλαμβάνονται δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία, υποστήριξη και αναμνηστικό μετάλλιο. Οι τρείς πρώτοι περσινοί νικητές της γενικής ανδρών και γυναικών θα συμμετάσχουν δωρεάν .

Οι αθλητές θα πρέπει μετά την εγγραφή τους να τακτοποιήσουν την οικονομική συμμετοχή στον αγώνα. Ενώ οι αθλητές που θα εγγραφούν την τελευταία ημέρα θα πρέπει άμεσα να τακτοποιήσουν την οικονομική συμμετοχή.

 Εγγραφές θα μπορούν να γίνουν και την ημέρα του αγώνα μέχρι ενός ορίου αθλητών αλλά  χωρίς την πιθανότητα παραλαβής αναμνηστικής μπλούζας.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:     Σάββατο 4 ΜΑΙΟΥ 2019 11.30-12.30 απο τα γραφεία του συλλόγου.